28 Aralık 2009 Pazartesi

VESTEL GERÇEKTEN DE TEKNOLOJİNİN TÜRKÇE’SİYMİŞ

Yılbaşı üzeri herkesin koştura koştura alışveriş yaptığı şu günlerde, bendeniz de kampanyalardan yararlanayım diyerek yeni bir DVD Oynatıcı edinmeye karar verdim. Ve hayatımda ilk defa kampanyalı bir modeli alma hevesi içerisinde, DVD Oynatıcının yanında hediye edilen Monopoly oyununa da tav olarak Teknosa’nın yollarına düştüm.
Raflardaki en son model çekik markalar ( uzakdoğu’lulara böyle seslenmeyi çok seviyorum; çekik sineması, çekik mutfağı gibi) arasında kendimize en uygun olanı güle oynaya seçerek yeni DVD Oynatıcıyı bir güzel satın aldık. DVD/ Divx Oynatıcı adı verilen bu teknoloji harikası ürünü, özellikle USB girişi olduğu için tercih ettik. Bu devirde kimsenin kimseye yalan söylemesine gerek yok; tabii ki internetten indirdiğimiz filmleri ve dizileri izlemekti en büyük amaç. Her Türk evladı gibi, Türkçe olan her sanatsal faaliyeti, ister müzik olsun isterse sinema filmi mutlaka orijinalini alarak kendi sanatçılarımızın para kazanmalarına önem verirken, hayran olduğumuz yabancılara bunu uygulamaktan doğal olarak kaçınıyoruz. Çünkü’sü çok basit; bir sinema DVD’sinin en ucuzu 40 YTL!
Her neyse, eve büyük bir mutlulukla gelip eski DVD Oynatıcımızı kapıcımıza törenle hediye edip yeni makinamızı kurduk. Kurduk kurmasına da, işte o ondan yaklaşık 4 saat sonra herkes salonun ortasında sinir krizinin eşiğindeki kadınlar misali Almodovar usulü, bu Çekik makinayı hangi camdan aşağı atsak diye debelenirken bulduk kendimizi. Olmadı, çıldıracağız bu makinanın neresi Divx oynatıcısı? Herkes bunu soruyor birbirine, kullanma kılavuzu durmadan el değiştiriyor, uzaktan kumandayı her eline alan derin bir nefes alıp ‘bi dakka ya, USB girişi olduğuna göre mutlaka biz bir hata yapıyoruz’ diyerek sıfır noktasından işe başlıyor. Olmayan da şu; dizi film ekranda gayet güzel oynuyor fakat altyazı yok!!! Yok da yok altyazı bir türlü yok. Aman allahım o altyazıyı o diziye ekleyeceğiz diye saçımızı başımızı yolmak üzereydik. Dosyaların adını değiştiriyoruz, formatlıyoruz, internette forum sitelerinde ‘altyazı sorunu başlıklı’ her yazıyı okuyoruz derken bir baktık ti tam 4 saat geçmiş! Yürüyün dedim, deli miyiz biz? Bu bizim hayal ettiğimiz makine değil! Teknosa’ya bir kez daha koştur koştur gittik ve mağazada ne kadar Divx oynatıcısı varsa hepsini elimizde USB Bellekle denedik! Ve çekik mantığı her nasıl çalışıyorsa hiç birinde altyazılı bir şey izleyemedik! Mağazada herkes bize bakıyor, biz denenen tüm makinalara bakıyoruz. Allahtan çok anlayışlı bir müşteri temsicisi ben tam ağlamak üzereyken, ‘Hanımefendi sanırım bu ürünle siz mutlu olamayacaksınız gelin biz size para iadesi yapalım’ dedi ve bu cümleyi duyduktan tam 1 dakika sonra para iademle birlikte mağazadan çıkmıştık! Teknosa’yı bu anlayışından ve müşteri memnuniyeti ilkesinden şaşmamasından dolayı çok tebrik ediyorum. Teknosa’dan çıkıp Vestel’e gittik. Olayı anlattık, oradaki satış görevlisi bize gülümsedi, elimdeki USB Belleği aldı ve Vestel DVD/ Divx Oynatıcıya taktı. Bizim dizi film başladı, hem de alt yazısıyla!!! Bu kadar basit işte, her ne varsa onun altyazısını makine otomatik olarak okuyor! Evet, işte budur! Bizim saatlerce evde debelendiğimiz, çekik teknolojisinin dilini çözemediğimiz saatlere yazık. Vestel, gerçekten de “TEKNOLOJİNİN TÜRKÇESİ”. Hayatımda ilk kez bir markanın sloganını anı anına yaşadım. Eve mutlu mesut döndükten sonra bir kez daha çok net anladık ki, Vestel bir Türk markası olduğu için, bizim mantığımızda ürünleri bizim hayal ettiğimiz şekilde üretmiş! Kendilerini tebrik ediyor ve uzunca bir süre çekik markasının adını duymak bile istemiyorum. Bu arada olan bizim hediye Monopoly oyununa oldu. Eh ne yapalım biz de satın alırız dedik. Dedik demesine de, Monopoly’nin o kadar çok çeşidi çıkmış ki, bu kez de bendeniz rafların arasında ‘çocukluğumun Monopoly’ si mi yoksa modern hayatın Monopoly’ si mi?’ diye çırpındım. Benim için çok yorucu bir gündü, “çocukluğumu bu kadar kolay geride bırakabilir miyim?” bilemediğim için hala daha hangi Monopoly’i alacağımı düşünmekteyim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder